Timisoara - Cai Ferate

Detalii

Categorie
Despre Romania
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
452

Voteaza & Distribuie

Prezentare

    Judetul Timis are cea mai mare densitate de retele de cale ferata din Romania, detinand 90,5 km cale ferata/100 km2 de teritoriu, iar municipiul Timisoara este cel mai important nod de cai ferate din judet si din partea de vest a tarii.
    Prin cele doua linii feroviare internationale care strabat Timisoara, se asigura legatura Romaniei cu vestul Europei, prin Iugoslavia, pe doua directii: Bucuresti - Craiova - Timisoara - Jimbolia - continuare pe teritoriul Iugoslaviei - electrificata pe portiunea Bucuresti - Timisoara si Timisoara - Stamora-Moravita, continuare pe teritoriul Iugoslaviei.
    Traficul feroviar de persoane in zona este deservit de patru gari (Timisoara Nord, Timisoara Sud, Timisoara Est, Timisoara Vest), iar cel de marfuri de opt gari.
    Pentru activitatea de trafic feroviar de marfa principalul nod este statia Ronat, unde se compun si se descompun trenurile de marfa. Vagoanele de marfa se incarca/descarca in statiile de cale ferata din zona Timisoara (Timisoara CET, Timisoara Sud, Timisoara Vest, Timisoara Nord, Timisoara Est, Semenic, Sacalaz) si circula (in convoaie de manevra) intre aceste statii si statia Ronat (statie tehnica), care este un nod important al retelei de cale ferata din zona. Accesul la alte retele de transport este asigurat si se realizeaza:
  • din statiile de cale ferata Timisoara CET, Timisoara Sud, Timisoara Est, Timisoara Vest, Timisoara Nord si Semenic prin trecerea la liniile de cale ferata private (linii industriale).
  • de la liniile publice din statiile de cale ferata Timisoara Sud, Timisoara Est, Timisoara Nord si Timisoara Vest prin transbordarea marfurilor legate cu transportul auto.
  • de la linia terminalului de transcontainere din statia Semenic prin transbordari ale unitatilor de transport in trafic combinat si camionarea acestora la/de la beneficiari.


Date preluate din Statutul Municipiului Timisoara.